content

Bestellen

Van veel materiaal in onze collecties kunt u (tegen betaling) een digitale reproductie bestellen. Plaats een bestelling door het bestelformulier [PDF] in te vullen en op te sturen naar stadsarchief@rotterdam.nl o.v.v. 'bestelling reproducties'. Een medewerker neemt dan z.s.m. contact met u op. Neem ook contact op mocht het niet lukken het bestelformulier in te vullen.

Het is niet mogelijk om akten van de Burgerlijke Stand en DTB te bestellen, waarvan de scans niet te vinden zijn op 'zoeken op personen'. Op onze studiezaal kunt u zelf kosteloos scans maken van de microfiches waar deze bestanden grotendeels op zijn terug te vinden.

Tarieven

Al het materiaal van het Stadsarchief kunt u gratis raadplegen (voor zover openbaar). Voor reproductiebestellingen worden kosten berekend.

Lees verder

Leveringsvoorwaarden

Bestellingen via het reproductie bestelformulier worden binnen twee weken afgehandeld. Spoedbestellingen worden binnen een week afgehandeld.

Lees verder

Standaard aanleverspecificaties

Het Stadsarchief Rotterdam hanteert standaard aanleverspecificaties (aanleverformaten en kwaliteit). Controleer voorafgaand aan een bestelling of dit geschikt is voor het beoogd gebruik van het materiaal. Indien u andere (betere) specificaties nodig heeft kunt u dit aangeven in het bestelformulier. Neem bij vragen contact met ons op.

Stilstaand beeld - Tiff, 300 DPI,  25cm aan de langste zijde, 8-bit
Bewegend beeld- Mp4 broadcastkwaliteit, 720 pixels breed / h.264 codec / vbr 5-10
Audio - Mp3, 320kbps

Auteursrechten

Houd er rekening mee dat op materiaal jonger dan 70 jaar auteursrechten berust. Bij publicatie bent u zelf verantwoordelijk voor het in acht nemen van auteursrechten van derden. In de beeldbank is bij elke afbeelding aangeduid wie de rechthebbende is. Indien de rechten bij het Stadsarchief liggen is de afbeelding zondermeer te gebruiken. In andere gevallen is toestemming van de rechthebbende vereist om te publiceren.

Bestellingen kunnen pas worden geleverd nadat u de schriftelijke toestemming van betrokken derden aan het Stadsarchief heeft overlegd. Lees hierover meer in de archiefwegwijzer openbaar maken.

Lees verder