content

Bestellen

Van veel materiaal in onze collecties kunt u (tegen betaling) een digitale reproductie bestellen. Plaats een bestelling door het bestelformulier in te vullen en op te sturen naar stadsarchief@rotterdam.nl o.v.v. 'bestelling reproducties'. Een medewerker neemt dan z.s.m. contact met u op.

Voorlopig is het niet mogelijk om akten van de Burgerlijke Stand en DTB van Rotterdam te bestellen. Op onze studiezaal kunt u zelf kosteloos scans maken van de microfiches waar deze bestanden grotendeels op zijn terug te vinden.

Niet al onze archieven en collecties zijn online raadpleegbaar. Voor een volledig overzicht bezoekt u onze studiezaal.

Bouwtekeningen bestellen

Bouwtekeningen kunnen worden gereproduceerd (tegen betaling). De tekeningen kunnen alleen in hun geheel worden gereproduceerd en kunnen niet gevouwen worden. Grote opdrachten worden in overleg uitgevoerd.

In verband met auteursrechten die op sommige bouwtekeningen berusten, zijn de geleverde kopieën alleen voor persoonlijk gebruik. Tekeningen tot en met 1946 kunnen ook als digitale kopie worden geleverd. Tekeningen vanaf 1947 worden alleen als papieren kopie geleverd.

Lees verder

Tarieven

Al het materiaal van het Stadsarchief kunt u gratis raadplegen (voor zover openbaar). Voor reproductiebestellingen worden kosten berekend.

Lees verder

Leveringsvoorwaarden

Bestellingen via het reproductie bestelformulier worden binnen twee weken afgehandeld. Spoedbestellingen worden binnen een week afgehandeld.

Lees verder

Standaard aanleverspecificaties

Het Stadsarchief Rotterdam hanteert standaard aanleverspecificaties. Controleer vooraf aan het plaatsen van een bestelling of u hieraan voldoende heeft voor het beoogd gebruik van het materiaal. Indien u andere (betere) specificaties nodig heeft kunt u dit aangeven in het bestelformulier. Neem bij onduidelijkheid contact met ons op.

Stilstaand beeld - Tiff, 300 DPI,  25cm aan de langste zijde, 8-bit
Bewegend beeld- Mp4 broadcastkwaliteit, 720 pixels breed / h.264 codec / vbr 5-10
Audio - Mp3, 320kbps

Auteursrechten

Houd er rekening mee dat op materiaal jonger dan 70 jaar auteursrechten berust. Bij publicatie bent u zelf verantwoordelijk voor het in acht nemen van auteursrechten van derden. In de beeldbank is bij elke afbeelding aangeduid wie de rechthebbende is. Indien de rechten bij het Stadsarchief liggen is de afbeelding zondermeer te gebruiken. In andere gevallen is toestemming van de rechthebbende vereist om te publiceren.

Bestellingen kunnen pas worden geleverd nadat u de schriftelijke toestemming van betrokken derden aan het Stadsarchief heeft overlegd. Lees hierover meer in de archiefwegwijzer openbaar maken.

Lees verder