content

Uitgeverij 010

Voormalige in Rotterdam gevestigde uitgeverij, gespecialiseerd in boeken over architectuur en design. De fondscatalogus omvatte meer dan zevenhonderd boeken. De hele collectie is opgenomen in het Stadsarchief. De in 1983 opgerichte uitgeverij was de oudste in architectuur en design gespecialiseerde uitgeverij van Nederland. Nationaal en internationaal ontving 010 vele prijzen. Niet minder dan 67 uitgaven werden bekroond.

Uitgeverij 010 werd in 1983 opgericht door Hans Oldewarris en Peter de Winter en was de oudste in architectuur en design gespecialiseerde uitgeverij van Nederland. Op 1 januari 2013 is uitgeverij 010 opgegaan in NAi Uitgevers en gingen zij samen verder onder de naam nai010.

010 heeft in een periode van dertig jaar meer dan zevenhonderd boeken uitgegeven op het gebied van ruimtelijke ordening, landschapsarchitectuur, stedenbouw, architectuur, interieur, industrieel ontwerp, fotografie en grafisch ontwerp. Van alle Nederlandse uitgeverijen werden de boeken van 010 het meest uitverkozen tot Best Verzorgd Boek: 67 in totaal. Ook internationaal ontving 010 veel prijzen, waaronder drie gouden medailles in Leipzig voor de Best World Book Design en een International Red Dot Grand Prix voor de Metropolitan World Atlas.

Het Stadsarchief Rotterdam heeft de complete fondscatalogus in zijn collectie opgenomen.