content

Prikbord

Welkom op het prikbord van het Stadsarchief Rotterdam. Hier kunnen bezoekers elkaar helpen bij hun zoektocht naar informatie.

Als u op zoek bent naar informatie over bijvoorbeeld een persoon of een gebouw, kunt u hier uw oproep plaatsen. Weet u hoe u een vragensteller verder kunt helpen? Plaats dan een reactie.

Om een oproep of een reactie te kunnen plaatsen, moet u wel zijn ingelogd in Mijn Archief. Is dat nog niet het geval? Ga dan naar het inlogscherm. Heeft u nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Maak dan eerst een account aan.

 • Datum:
  16 augustus 2017
 • Titel:
  Conservatorium Rotterdam voor de 2e wereldoorlog / Mauritsweg
 • Beschrijving:

  Weet iemand mij meer te vertellen over het Rotterdamse conservatorium van voor de 2e Wereld Oorlog. Het had 4 vestigingen waarvan de Mauritsweg door mijn moeder werd bezocht. De zangeres Betsie van IJzerlooij uit Middelharnis. Van 1937 tot 1939 volgde zij daar zangles. Bij zangpedagoge Dini Erkens en Directeur Jos Holthaus. Iedere woensdag bezocht zij het conservatorium met de boot van Middelharnis die omstreeks 10 uur arriveerde bij de Boompjes. Moeder liep (waarschijnlijk) via de Schiedamse dijk, stukje Korte Hoogstraat, Passage, Nieuwe Binnenweg naar de Mauritsweg.

  Zaken over moeder en Goeree & Overflakkee zijn natuurlijk ook welkom.

  Herinneringen, foto's conservatorium , anekdotes, etc. alles welkom.

Nieuwe oproep plaatsen