content

Prikbord

Welkom op het prikbord van het Stadsarchief Rotterdam. Hier kunnen bezoekers elkaar helpen bij hun zoektocht naar informatie.

Als u op zoek bent naar informatie over bijvoorbeeld een persoon of een gebouw, kunt u hier uw oproep plaatsen. Weet u hoe u een vragensteller verder kunt helpen? Plaats dan een reactie.

Om een oproep of een reactie te kunnen plaatsen, moet u wel zijn ingelogd in Mijn Archief. Is dat nog niet het geval? Ga dan naar het inlogscherm. Heeft u nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? Maak dan eerst een account aan.

 • Datum:
  06 april 2017
 • Titel:
  Mensen van De Instuif Van Vollenhovenstraat eind jaren 50
 • Beschrijving:
  Mijn ouders, beiden oud Rotterdammers waren vroeger fervente bezoekers van De Instuif in de Van Vollenhovenstraat eind jaren 50. Het was the-place-to-be destijds (en ik dacht onderdeel van een katholieke vereniging maar dat weet ik niet zeker).
  Mijn vader wordt in juli 80 jaar en voor zijn feestje (jaja, ze dansen nog steeds) wil ik oude vrienden van De Instuif opsnorren, al ben ik mij bewust dat dit zeer lastig gaat worden.
  Ik heb mij inmiddels aangemeld bij een tweetal groepen op fb waaronder Oud- Rotterdam en Panorama van Rotterdam waar ik deze vraag ook hebt gesteld.
  Heeft iemand nog andere suggesties hoe ik dit het beste aan kan pakken of waar ik het beste kan zoeken?

  Mijn vader heet Henk de Bruin en woonde op de Willem Buytenwechstraat. Mijn moeder heet Ria van der Post en woonde op de Korte Kade in Kralingen.

Nieuwe oproep plaatsen