content

Bouwtekeningen

Bent u op zoek naar een bouwtekening van een pand? Het Stadsarchief Rotterdam beheert de bouwtekeningen en -vergunningen tot en met 2010 van bestaande en verdwenen gebouwen in Rotterdam en aangesloten gemeenten, inclusief de meeste voormalig zelfstandige gemeenten.

Wilt u een bouwtekening en/of vergunning inzien, neem contact met ons op. Vermeld hierbij de plaatsnaam en het adres van het pand waarvan u een dossier zoekt en wanneer u dat wilt inzien. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op of er een dossier aanwezig is. We kunnen niet van te voren melden wat er precies in het dossier zit, daarvoor bekijkt u het dossier in de studiezaal.

contact

Voor een compleet overzicht van de bouwtekeningen en -vergunningen in beheer van het archief, raadpleeg onze archiefwegwijzer. In dit overzicht kunt u zien uit welke perioden dossiers aanwezig zijn. Voor bouwtekeningen en -vergunningen tot 2000 van de gemeente Rotterdam zijn de pandkaarten te raadplegen. Hier staan alleen de verwijzing naar de dossiers, geen gedigitaliseerde documenten. Hulp bij het doorzoeken van de pandkaarten.

doorzoek de pandkaarten

Voor hulp bij het interpreteren van tekeningen en verdere bouwtechnische informatie kunt u zich wenden tot de bouwinspecteurs.

Bestellingen reproducties

Tekeningen uit de archieven kunnen worden gereproduceerd tegen betaling. Zie de tarieven. De tekeningen kunnen alleen in hun geheel worden gereproduceerd en kunnen niet gevouwen worden. Grote opdrachten worden in overleg uitgevoerd.

In verband met auteursrechten die op sommige bouwtekeningen berusten, zijn de geleverde kopie├źn alleen voor persoonlijk gebruik. Tekeningen tot en met 1947 kunnen ook als digitale kopie worden geleverd. Tekeningen vanaf 1948 worden echter alleen als papieren kopie geleverd.

Op de studiezaal is het ook mogeiljk zelf de bouwtekeningen te fotograferen met de daarvoor speciaal ingerichte fototafel.