content
Uw zoekacties: kwitantie 26-nov-1668
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Notariële akte329 kwitantie 26-nov-1668
Aktesoort:
kwitantie
Datering:
26-nov-1668
Aktenummer:
329
Bladzijden:
518 t/m 521
Notaris:
Dirck Block de Jonge
Standplaats:
Rotterdam
Inhoud:
Cornelis Molenijser verklaart door Marijtje Jans, vrouw van Andries Pieterse, betaald te zijn voor de obligaties die hij aan haar heeft verkocht. De obligaties zijn ten laste van personen die in 1667 of 1668 zijn uitgevaren naar Oost-Indië.

Genoemd worden enige opvarenden van het schip 'De Eendraght' van de Oost-Indische kamer van Rotterdam, te weten:
- Nolbertus Bodas, Antonij Dupon, van Duinkerken, Joost Swaers, van Brussel, Jacques Koekenlenborgh, Abraham Heijback, Jacobus biscoppingh, Franscois Duran, van Gent, Andries Kerdijes?, van Mechelen, Abraham Tegelbergh, Johannes Vijgh, van Dordt, Rombout Vlamingh, Heijndrick Jansen, van Utrecht, Bols Francq, van Soldijn?, en Jan Baseur, van Heeckelem?, allen adelborsten.
- Arijen Willemse, van Wormen, Gilles Antonisse en Evert Aelberse, van Amsterdam, bosschieters.
- Joost Vlamingh, van Willebroeck, Jan Janse Kleijn, van Amsterdam, Frans Vlamingh, van Willebroeck, en Sacharias Melekam, van Leiden, bootsgezellen.
- Jasper Florisen, van Brussel, Jan Fransen, van Delft, Arent Bosch, uit Den Haag, Jacques Bouljon en Casper Severijn, van Kopenhagen, soldaten.
- Jacquis Robblij, van Oostende, Jan Teunisse Cnoop en Isaacq Jonasse Morrejon, hooplopers.
- Franscois Jansen, van Brussel, als jongen.

Verder genoemd worden nog:
- Pieter Lefebre, van Oostende, timmeman op het schip 'De Barm'.
- Leendert van der Lee, onder-chirurgijn op het schip 'De Wijting'.
- Jan Vincke, soldaat op het schip 'Delfshaven'
- Aert Verhoeve, van Leuven, bootsgezel op het schip 'Den Dolphijn'
- Jacob Duijrroer?, van Middelburg, bosschieter op het schip 'De Schollevaer'
- Pieter Pietersen, van de Clunder, bootsgezel op het schip 'Den Dolphijn'
- Arije Jacobsen, van Schermer, bosschieter op het schip 'De Petoor' (Pitoor?)
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
733
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS