content
Uw zoekacties: Gemeente(lijk) Energie Bedrijf (GEB) (Rotterdam)
x164.02 Gemeente(lijk) Energie Bedrijf (GEB) (Rotterdam)
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

164.02 Gemeente(lijk) Energie Bedrijf (GEB) (Rotterdam)
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Kenmerken
Datering:
(1930) 1947 - 1992
Openbaarheid:
Archiefstukken betreffende Medezeggenschapscommissie en directievergaderingen zijn tot 2015 ter inzage met toestemming van de archiefeigenaar
Omvang:
83.7 meter
Opmerking:
Het archief bevat jaarverslagen, correspondentie, stukken betreffende financiën, personeel, gebouwen en taken als productie en distributie van gas en electriciteit, stadsverwarming, CAI, voorlichting. Daardoor zijn er dossiers betreffende afrekening van energieverbruik, vergaderstukken van de werkgroep betaliingsproblemen, inkoop, contacten met verbruikers, bouw, sloop en onderhoud van gebouwen, staf- en directievergaderingen van de administratieve en later financieel-economische afdelingen, reorganisaties. beleid en planning, automatisering, energievoorziening aan wijken, personeel en personeelsbeleid en medezeggenschap, Dienst Bescherming Bevolking, electriciteitsfabrieken Galileïstraat, Maasvlake, Maashaven, Schiehaven en Waalhaven, kolenvergassing, koelwater, windenergie. Daarnaast bevat het archief stukken van het Bijkantoor Brielle (1928-1967), de NV Electriciteitsmaatschappij Voorne & Putten te Brielle (1921-1930) en de Technische Studieclub GEB-Rotterdam (1931-1976).
Rubrieken:
Trefwoorden:
Categorie:
  • Zonder categorie
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS