content
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

2 zoekresultaten sorteren op:
weergave:
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte136 boedelrekening 06-mei-1650
Datering:
06-mei-1650
Aktesoort:
boedelrekening
Aktenummer:
136
Bladzijden:
212 t/m 213
Notaris:
Hartman de Custer
Akteplaats:
Rotterdam
Standplaats:
Rotterdam
Inhoud:
De volgende erfgenamen van Jan Henricks en Annetgen Cornelis, tevens erfgenaam van resp. broer/zwager Marcus Jansen verdelen 205 gld.t.w.
Henricus/Henrick Reijnbach (procuratie gegeven aan Abraham Dullaert) - Jan Louwijs (gehuwd met Henrickgen Jans) - Trijntgen Claes (vrouw van Jacob Jans Coppen) - Annetgen Jans (weduwe v. Jan Cornelis Lichthart, in zijn leven admiraal bij de Westindische Compagnie) - Rebecca Gerrits (erfgname v. Pieter Jans) en Elisabeth Abrahams, dochter van Aeltgen Jans).ieder ontvangt 34 gld en gaan daarmee accord.
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
569
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte137 boedelrekening 07-mei-1650
Datering:
07-mei-1650
Aktesoort:
boedelrekening
Aktenummer:
137
Bladzijden:
214 t/m 215
Notaris:
Hartman de Custer
Akteplaats:
Rotterdam
Standplaats:
Rotterdam
Inhoud:
Een rentebrief van 212 gld. die Commer Leenderts Smeeresteijn schuldig is aan de boedel van wijlen Jan Henricks en zijn vrouw Annetgen Cornelis
wordt verdeeld onder de kinderen/erfgenamen t.w.: Abraham Dullaert (procuratie hebbende van Henrick Reijnbach) - Annetgen Jans (weduwe van admiraal der Westindische Compagnie Jan Cornelis Lichthart) - Trijntgen Claes (vrouw van Jacob Jans Coppen) en Rebecca Gerrits (weduwe/erfgename van Pieter Jans) .Tevens zijn zij erfgenaam van en.Marcus Jans en Elisabeth Abrahams(die een dochter was van Aeltgen Jans).Allen verklaren betaling te hebben ontvangen van erfgenaam Jan Louwijs (gehuwd met Henrickgen Jans). Zij beloven hem, bij tekortkoming van kapitaal, bij te staan.
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
569
 
 
 
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS