content
Uw zoekacties: Doopinschrijving Aletta
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: kwitantie
2 akten sorteren op:
weergave:
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte2976 kwitantie 21-Nov-1923
Datering:
21-Nov-1923
Aktesoort:
kwitantie
Aktenummer:
2976
Bladzijden:
793 t/m 804
Notaris:
J.W. de Wijn
Akteplaats:
Ridderkerk
Standplaats:
Ridderkerk
Inhoud:
Anthony van Vliet en Herman Elsinga, beiden wonende te Ridderkerk, handelende in deze resp. als loco burgemeester en als secretaris van de gemeente Ridderkerk en als zodanig gezamenlijk het college van burgemeester en wethouders vertegenwoordigende. Zij verklaren dat zij voor de gemeente Ridderkerk dit geheel ten genoegen van haar vertegenwoordigers bij het passeren van deze akte tegen een koers van 100% te leen heeft ontvangen van de N.V. Levensverzekering maatschappij Utrecht gevestigd te Utrecht een bedrag groot 90.000 gulden. Dit bedrag wordt volgens de gemaakte bedingen en bepalingen terugbetaald. Voorts verscheen voor mij de heer Hendrikus Gerhardus Jansen wonende te Ridderkerk in zijn kwaliteit van ontvanger gemeenteschuldenares verklaarde het genoemde leningsbedrag naar genoegen te hebben ontvangen en ze daarvoor te kwiteren.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
211
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte27 kwitantie 29-Nov-1646
Datering:
29-Nov-1646
Aktesoort:
kwitantie
Aktenummer:
27
Bladzijden:
53 t/m 54
Notaris:
Engelbrecht Cornelisz van der Grijp
Standplaats:
Ridderkerk
Akteplaats:
Ridderkerk
Inhoud:
Neeltgen Dircx, weduwe van Gerrit Jacobsz te IJsselmonde, terzijde gestaan door Lenert Teunisz haar zoon, verklaart ontvangen te hebben van Dingeman Gijsbrechtsz, schipper, 320 gulden boven de 200 gulden die zij al ontvangen had, inzake de verkoop en levering van een cromstevenschuijt aan Dingeman. Deze belooft de laatste 120 gulden in twee termijnen te zullen betalen.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
14
 
 
 
U heeft verfijnd op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS