content
Uw zoekacties: Doopinschrijving Aletta
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: kwitantie
2 akten sorteren op:
weergave:
 
 
 
 
Notariële akte10 kwitantie 28-Sep-1798
Datering:
28-Sep-1798
Aktesoort:
kwitantie
Aktenummer:
10
Bladzijden:
25 t/m 31
Akteplaats:
Overschie
Standplaats:
Overschie
Inhoud:
Uittreksel van boedelscheiding van de nalatenschap van Jan Beune Stolk, overleden te Akkersdijk en Vrouweregt 09.01.1798 onder zes erfgenamen:
1. Symon Stolk
2. Jannetje Stolk, echtgenote van Ary Rodenburg
3. Geertje Stolk, echtgenote van Leendert Bree
4. Bonifaas Stolk
5. Dirk Stolk
6. de nabestaanden van wijlen Jacob van der Tas en Anna Stolk, nl. Cornelis van der Tas, Coert Plate (weduwnaar van Hilletje van der Tas) en Pleuntje van der Tas, bestaande uit boedelinventaris als beschreven 15.03.1798 plus helft van een huis erf in de polder van Zestienhoven.

Het huis en erf is voor de andere helft van Symon Stolk, er wordt begrensd door Thomas Fontijn Cs. en Hendrik Guykes.
Testament Hilletje van der Tas: Overschie 25.01.1798.
Testament Jan Beune Stolk: Delft 06.11.1788, notaris Samuel Prijn Jz.
Toegangsnummer:
7-01 Archieven van het ambacht en de gemeente Overschie
Inventarisnummer:
382
 
 
 
 
 
Notariële akte11 kwitantie 11-Apr-1799
Datering:
11-Apr-1799
Aktesoort:
kwitantie
Aktenummer:
11
Bladzijden:
32 t/m 32
Akteplaats:
Overschie
Standplaats:
Overschie
Inhoud:
Matthijs van Seventer te Delft verklaart ontvangen te hebben van de erven van Krijn Bonefaas f500,- als aflossing van een schuld van f1000,- Het huis en erf gelegen in polder Schieveen dat als onderpand dient is nu eigendom van Klaas van der Sman, die het restant van de schuld overneemt, tegen een rente van 4%.

Daniel van Seventer, zoon van Matthijs, medehouder van de schuldrentebrief, d.d. 03.05.1797, is inmiddels overleden.
Toegangsnummer:
7-01 Archieven van het ambacht en de gemeente Overschie
Inventarisnummer:
382
 
 
 
U heeft verfijnd op:
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS