content
Uw zoekacties: Doopinschrijving Aletta
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

8 akten sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 1
 
 
Notariële akte58 huwelijksvoorwaarden 15-okt-1733
Aktesoort:
huwelijksvoorwaarden
Aktenummer:
58
Datering:
15-okt-1733
Bladzijden:
679 t/m 683
Notaris:
Cornelis Schippers
Standplaats:
Berkel en Rodenrijs
Inhoud:
Paulus in 't Hout, weduwnaar van Geertruijd Vergilst en aankomende bruidegom van Anna van Zanten, weduwe van Jan Bontebal, gaan hun huwelijk aan onder de volgende voorwaarden: de inventaris van de ingebrachte goederen en 1500 gulden van de bruidegom blijven buiten de tijdens het huwelijk ingebrachte goederen.
Toegangsnummer:
1250 Notarissen te Berkel en Rodenrijs
Inventarisnummer:
30
 
 
 
 
 
Notariële akte1 huwelijksvoorwaarden 9-jan-1732
Aktesoort:
huwelijksvoorwaarden
Aktenummer:
1
Datering:
9-jan-1732
Bladzijden:
5 t/m 7
Notaris:
Schipper
Standplaats:
Berkel en Rodenrijs
Inhoud:
Gerrit Willemsz van Rijn, weduwnaar van Marijtje Jans van den Berg, als bruidegom aan de ene zijde en Marijtje Leenders Noordermeer, weduwe van Cornelis Ariensz van Velsen, als bruid maken huwelijkse voorwaarden. De bruidegom brengt zijn bezit in het huwelijk in. De bruid brengt ook haar bezit in met een inventarislijst van goederen en er is geen gemeenschap van goederen in dit huwelijk. De winst of verlies tijdens dit huwelijk opgebouwd is voor de bruidegom en zijn erfgenamen.
Toegangsnummer:
1250 Notarissen te Berkel en Rodenrijs
Inventarisnummer:
29
 
 
 
 
 
Notariële akte72 huwelijksvoorwaarden 20-dec-1731
Aktesoort:
huwelijksvoorwaarden
Aktenummer:
72
Datering:
20-dec-1731
Bladzijden:
444 t/m 446
Notaris:
Cornelis Schipper
Standplaats:
Berkel en Rodenrijs
Inhoud:
Klaas Donker, weduwnaar van Willempje Leenders de Bruijn, als bruidegom ten ene zijde en Marijtje Jacobsdr Westerwout, weduwe van Krijn Claasz Brouwer, wonende in Schiebroek. Voor het huwelijk wordt voltrokken maken zij hier de voorwaarden bekend: er geen gemeenschap van goederen zal zijn en zij voor schulden en lasten voor dit huwelijk gemaakt niet aansprakelijk zijn.
Toegangsnummer:
1250 Notarissen te Berkel en Rodenrijs
Inventarisnummer:
28
 
 
 
 
 
Notariële akte62 huwelijksvoorwaarden 27-nov-1731
Aktesoort:
huwelijksvoorwaarden
Aktenummer:
62
Datering:
27-nov-1731
Bladzijden:
337 t/m 341
Notaris:
Cornelis Schipper
Standplaats:
Berkel en Rodenrijs
Inhoud:
Albregt Reij,brantsz Westerheul, weduwnaar van Trijntje Pieterse Uijttenbroek en Magteltje Paulus van der Wilt, bijgestaan door haar broer Jan Paulusz van der Wilt, hebben een voorgenomen huwelijk zonder gemeenschap van goederen of aansprakelijkheid voor elkaar. Hij brengt in het huwelijk in 117 gulden, bestaande uit bed en toebehoren. Zij brengt 1.100 gulden in bestaande uit goud, etc. Mocht zij kinderloos in dit huwelijk overlijden, dan krijgt hij het vruchtgebruik en de helft van de in dit huwelijk vergaarde goederen.
Toegangsnummer:
1250 Notarissen te Berkel en Rodenrijs
Inventarisnummer:
28
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS