content
Uw zoekacties: Doopinschrijving Aletta
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: boedelinventaris
2.865 akten sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 1
 
 
thumbnail
Notariële akte233 boedelinventaris 18-11-1652
Aktesoort:
boedelinventaris
Datering:
18-11-1652
Aktenummer:
233
Bladzijden:
401 t/m 404
Notaris:
Pieter Cornelis van der Licht
Inhoud:
Inventaris van de boedel van Maritje Ariens, vrouw van Philips Cornelisz Broertje. Alles ten huize van Jacob Beyerman.
===
De akte heeft een vervolg op blz 445 t/m 447
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
553
 
 
 
 
 
Notariële akte67 boedelinventaris 4-aug-1778
Aktesoort:
boedelinventaris
Datering:
4-aug-1778
Aktenummer:
67
Bladzijden:
303 t/m 319
Notaris:
Willem Levinus van der Cool
Standplaats:
Rotterdam
Inhoud:
Compareert Cornelis Hendrik Hoogop, volgens het testament van 26 en 29-06-1778 bij deze notaris aangesteld als executeur van de boedel van de op 01-07-1778 overleden bejaarde ongehuwde Ariaantje Geijsse Kool; alsmede compareren Jannetje de Bek en Suzanna Lindemans, buren van de voornoemde Kool. De comparanten verklaren de inventaris van de boedel van de voornoemde Kool als zijnde correct.

Als onroerend goed wordt in de inventaris vermeld:

1 huisje en erf aan de westzijde van de Oude Haven in de Oliphants Poort, ten oosten belend aan Harme Jansse van Doon, ten westen aan Jan Bredius.
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte181 boedelinventaris 21-nov-1651
Aktesoort:
boedelinventaris
Datering:
21-nov-1651
Aktenummer:
181
Bladzijden:
231 t/m 231
Notaris:
Balthasar de Gruyter
Standplaats:
Rotterdam
Inhoud:
Inventaris van goederen toehorende aan Cristina Forbes, aanwezig in haar huis in de Wijnstraat op 8 juni 1646, door haar ter bevestiging getekend op 22 november 1651.
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
668
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte146 boedelinventaris 31-07-1652
Aktesoort:
boedelinventaris
Datering:
31-07-1652
Aktenummer:
146
Bladzijden:
266 t/m 273
Notaris:
Pieter Cornelis van der Licht
Inhoud:
Inventaris van de boedel van Pieter Jansz Fyool en Pieter Pietersz Fyool, diens zoon, opgemaakt door Dirck Jansz Fyool en Heyndrick Leendertsz Wielardt. In de boedel bevinden zich 10 huizen (waarvan geen belendingen gegeven zijn) aan de Stadssingel, de Walesteeg en de Nieuwe Prinsenstraat. Inschulden ten name van Jan Maertensz, sleper, Dirck Egbertsz, kleischieter, Christiaen Dircxsz, bakker, Neeltje N.N. , Dirck Fyool en Jan Ryersz Joncker. Ontvangsten: Hillegont Abrahamsdr, vrouw van Arien Ariensz, bakker. Betaald aan Rijck N.N. in huis De Vliegende Leeuw, Leonard Schiebring, apotheker, Arent Dircxsz van der Meer en aan Claesje Meeusdr, Gerrit Stam, schoolmeester, Annetje Gijsbrechts, Catarijna Tielemans, Jan Fransz, Jan Heyndricxsz, ds. Samuel Lansbergen, voor de armen van de Remonstrantse Gemeente 300 gulden, Lijsbet Jansdr Fyool, Pieter Pietersz, Jan Dircxsz Fyool en Claes Cornelisz, metselaar.
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
553
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS