content
Uw zoekacties: Doopinschrijving Aletta
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

142.457 akten sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 2
 
 
Notariële akte111 transport 16-apr-1666
Aktesoort:
transport
Datering:
16-apr-1666
Aktenummer:
111
Bladzijden:
277 t/m 279
Notaris:
Adriaen van Aller
Standplaats:
Rotterdam
Inhoud:
Isaacq de Roy, notaris, en Daniël van Nasch zin gemachtigd door Govert Hoogewaert op 15 april j.l.. Zij verklaren te hebben verkocht aan Willem van Duijvendijck een vierde part van de helft uit een sociëteit of compagnie. Willem van Duijvendijck die hier mede compareerde en de koop accepteert op de navolgende condities: Hoogewaert heeft het genoemde vierde part uit de nalatenschap van zijn ouders Hendrick Goverts Hoogewaert en Neeltge Teunis verkregen. Zijn ouders zijn compagnieschap aan gegaan met Lambert Loeff, zij handelden in de producten van de Engelse brouwerij "Den Eenhoorn", waarin nog een bedrag van 7994 gulden zit. Willem Duijvendijck moet nog een bedrag van 620 gulden betalen, hiervan heeft hij 100 gulden contant betaald de rest kan hij de komende jaren betalen of aftrekken als hij tegenvallers tegen komt, Willem gaat hiermee akkoord en de eerste comparanten doen afstand van de rechten.
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
650
 
 
 
 
 
Notariële akte110 transport 9-okt-1665
Aktesoort:
transport
Aktenummer:
110
Datering:
9-okt-1665
Bladzijden:
275 t/m 276
Notaris:
Adriaen van Aller
Standplaats:
Rotterdam
Inhoud:
Jan Roelantsz Lathouder te Oud- Beijerland boedelhouder en erfgenaam van Beatricx van Zijpesteijn. Jan is gemachtigd op 21 mei 1664 per testament te overstaan van Jacob D`Oude, secretaris van Katendrecht. Jan laat het testament zien, en draagt de obligatie over aan Guilliame Bidlo. De obligatie houdt in een bedrag van tien honderd gulden staande op het gemene land, afgesloten op 19 september 1644 ten kantore van Martin Pau te 's- Gravenhage.
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
650
 
 
 
 
 
Notariële akte109 transport 1-okt-1665
Aktesoort:
transport
Aktenummer:
109
Datering:
1-okt-1665
Bladzijden:
274 t/m 274
Notaris:
Adriaen van Aller
Standplaats:
Rotterdam
Inhoud:
Aert van der Sloot, schauwer op de Statenwerf, bekent dat hij aan zijn stiefvader Frans Matthijsz Baart, bakker, schuldig is een bedrag van 400 gulden. De schuld is op 10 maart 1652 ten overstaan van notaris Pieter van Leeuwen omgezet in een obligatie, 0m deze obligatie te kunnen betalen draagt Aert al zijn verdiende en nog te verdienen gelden over aan zijn stiefvader.
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
650
 
 
 
 
 
Notariële akte105 transport 5-dec-1664
Aktesoort:
transport
Aktenummer:
105
Datering:
5-dec-1664
Bladzijden:
268 t/m 268
Notaris:
Adriaen van Aller
Standplaats:
Rotterdam
Inhoud:
Adraentgen Pieters weduwe van Pieter Cornelisz Kleij, wonend ter Brugge onder Hillegersberg, verklaart dat zij aan Henrick Vermaat, koopman, heeft overgedragen een som geld van 141 gulden, wat een onderdeel was van een grotere som geld die zij aan Inge Cornelis den Orsen wonend aan de Rotte onder Hillegersberg schuldig was, De schuld is ontstaan vanwege geleverd brood en Comenijswaren.
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
650
 
 
 
Pagina: 2
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS