content
Uw zoekacties: Doopinschrijving Aletta
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

142.457 akten sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 5
 
 
Notariële akte127 transport 23-jan-1670
Aktesoort:
transport
Datering:
23-jan-1670
Aktenummer:
127
Bladzijden:
306 t/m 307
Notaris:
Adriaen van Aller
Standplaats:
Rotterdam
Inhoud:
Maria Maere weduwe van Wolphert van der Stael is volgens testament van 5 oktober 1669gepasseert bij notaris Adriaen Kieboom, erfgenaam en boedelhoudster. compareerde mede Jacobus van Soest, kruidenier, gehuwd met Magtelda van de Stael. Wolphert en Magtelda van Stael zijn enige kinderen van de reeds oerleden Sophia Gijsberts Elsewael. Sophia was volgens testament van 9 mei 1665 gepasseerd bij deze notaris erfgenaam van haar man Jacob Harmans Delffgaeu, enerzijds en Dirck Pietersz Vos anderzijds. Maria Maere heeft overeenstemming met Dirck Pietersz Vos over de verkoop van een grafstede gelegen in het zuidpant van de Laurenskerk voor 77 gulden. De rentmeester van de kerk heeft het reeds aangepast. Maria verklaard geheel voldaan te wezen.
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
650
 
 
 
 
 
Notariële akte126 transport 19-aug-1669
Aktesoort:
transport
Datering:
19-aug-1669
Aktenummer:
126
Bladzijden:
305 t/m 305
Notaris:
Adriaen van Aller
Standplaats:
Rotterdam
Inhoud:
Bartholomeus Roos van Brouwershave wonend in de Wijnstraat draagt de nalatenschap van zijn broeder Leendert Teeken???? over aan Lambrecht van Wijngaarden, kamer bewaarder van de Bewinthebbers van de V.O.C.
Leendert Teeken???? is overleden in Colombo op het eiland van Cylon in Oost-Indië. Bartholomeus Roos zegt geheel voldaan te wezen.
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
650
 
 
 
 
 
Notariële akte125 transport 11-feb-1669
Aktesoort:
transport
Datering:
11-feb-1669
Aktenummer:
125
Bladzijden:
303 t/m 304
Notaris:
Adriaen van Aller
Standplaats:
Rotterdam
Inhoud:
Elisabeth Rochus weduwe van Joris Cornelisz Plat, houtkoper, draagd over aan Niclaes Verdoes een geldsom van 773 gulden en 15 stuivers. Het geld is haar toegekomen uit de nalatenschap van Nicolaes Vogel en aan haar in januari 1662 uitgekeerd door Johan van de Weijden, stadsbestuurder. De geldsom maakt deel uit van een grotere som geld van 1825 gulden die Verdoes nog toekomt. Elisabeth verklaard geheel voldaan en betaald te zijn.
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
650
 
 
 
 
 
Notariële akte124 transport 3-nov-1668
Aktesoort:
transport
Datering:
3-nov-1668
Aktenummer:
124
Bladzijden:
301 t/m 302
Notaris:
Adriaen van Aller
Standplaats:
Rotterdam
Inhoud:
Jan Andriesse van Schriek handelend als gemachtigde van Gilles Jansz van Eeuwik die hier mede compareerde evenals Pieter de Harder. Zij zijn erfgenamen van Yderina Jans Kogel die gehuwd geweest is met notaris Gijsbregt van Rossum enerzijds en Adiaen de Quack gehuwd met Anna Kogels anderzijds. Zij zijn overeengekomen dat Adriaen Quack afstand doet op zijn rechten op de boedel en tevens doet hij afstand van de rechten uit de nalatenschap van Jan de Bregt ten behoeve van Pieter de Harder. Er behoeft zo niet langer geprocedeerd te worden.
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
650
 
 
 
Pagina: 5
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS