content
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: uitkoop
5 akten sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 1
 
 
thumbnail
Notariële akte135 uitkoop 30-Nov-1676
Datering:
30-Nov-1676
Aktesoort:
uitkoop
Aktenummer:
135
Bladzijden:
467 t/m 470
Notaris:
Pieter van Gilst
Standplaats:
Rijsoord
Akteplaats:
Rijsoord
Inhoud:
Ariaentie Cornelis, weduwe van Cornelis Woutersz van Leeuwenburg en geassisteerd door Leendert Leendersz Cappedijck, heemraad in Barendrecht, haar voogd ter ene en Lijntie Ariens Kalis, weduwe van Wouter Cornelisz van Leeuwenburg (voorzoon van de voornoemde Cornelis Woutersz van Leeuwenburg, verwekt bij Pietertie Maertens), sluiten een overeenkomst over de nalatenschap van Cornelis Woutersz van Leeuwenburg, en komen overeen dat Ariaentie Cornelis als boedelhoudster alle effecten van de boedel van haar vader zal mogen behouden.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
2
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte101 uitkoop 22-Mrt-1761
Datering:
22-Mrt-1761
Aktesoort:
uitkoop
Aktenummer:
101
Bladzijden:
205 t/m 206
Notaris:
Cornelis Reynen
Standplaats:
Rijsoord
Akteplaats:
Rijsoord
Inhoud:
Jannigie Samuelse P. weduwe van Jacob Pleunen Rijsdijk, ter eenre en Grietie Jacobse Rijsdijk, meerderjarige dochter van de voornoemde Jacob uit zijn huwelijk met Aaltie Willemse van Oostent, ter andere zijde, beiden wonende te Ridderkerk komen een en ander overeen inzake de nalatenschap van Jacob Pleunen Rijsdijk.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
12
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte40 uitkoop 28-Feb-1758
Datering:
28-Feb-1758
Aktesoort:
uitkoop
Aktenummer:
40
Bladzijden:
85 t/m 86
Notaris:
Cornelis Reynen
Standplaats:
Rijsoord
Akteplaats:
Rijsoord
Inhoud:
Leendert Droogendijk, weduwnaar van Marijgie van 't Hoff, wonende te Ridderkerk, ter eenre; Johannis van 't Hoff wonende te Grote Lindt, Pieter van 't Hoff wonende te Ridderkerk, Abram Kleijn getrouwd met Maaijke van 't Hoff wonende te Heerjansdam, Arij Noortzij getrouwd met Trijntie van 't Hoff en Pieter Leegendijk getrouwd met Francijntie van 't Hoff wonende te Ridderkerk, zijn allen erfgenaam (zonder testament) van hun overleden zuster Marijgie van 't Hoff, ter andere zijde. Zij ontvangen 84 gulden en alle kleren, goud en zilver dat toebehoord heeft aan Marijgie. Zij gaan ermee akkoord dat Leendert Droogendijk de overige bezittingen behoudt.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
12
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte81 uitkoop 01-Mei-1782
Datering:
01-Mei-1782
Aktesoort:
uitkoop
Aktenummer:
81
Bladzijden:
224 t/m 225
Notaris:
Adriaen Reynen
Akteplaats:
Rijsoord
Standplaats:
Rijsoord
Inhoud:
Comparanten zijn Antonij Snoek en zijn vrouw Teuntie de Gelder aan de ene kant en aan de andere kant Leendert Gerritse Mastenbroek, zoon van de testatrice uit haar eerste huwelijk met Gerrit Leendertse Mastenbroek, allen wonend te Hendrik Ido Ambacht. Antonij Snoek en Teuntie de Gelder kopen de erfrechten van Leendert Gerritse Mastenbroek af met een som van honderd gulden, waarmee de laatste genoegen neemt.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
189
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS