content
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: overeenkomst
55 akten sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 1
 
 
thumbnail
Notariële akte7 overeenkomst 08-10-1719
Datering:
08-10-1719
Aktesoort:
overeenkomst
Aktenummer:
7
Bladzijden:
34 t/m 38
Notaris:
Cornelis Reijnen
Standplaats:
Rijsoord
Inhoud:
IJzak Pietersz. Soetman en Reijnier Aartse, beiden wonende aan de Drogendijk te Ridderkerk. Zij verklaren op verzoek van Arie Ariesz. de Zeeuw, eveneens wonende aan de Drogendijk, disposanten en getuigen op de stee en woning van de weduwe Schr…. Gouthoven. Hij heeft met de requirant in het voorjaar van dit jaar gewoond en alle heiningen gerepareerd, naast Leendert Leendertz. van Driel.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
8
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte111 overeenkomst 20-Jun-1747
Datering:
20-Jun-1747
Aktesoort:
overeenkomst
Aktenummer:
111
Bladzijden:
253 t/m 254
Notaris:
Cornelis Reynen
Akteplaats:
Rijsoord
Standplaats:
Rijsoord
Inhoud:
Arij Teunisse Leenheer te Kleine Lindt, Hendrik Cavelaar getrouwd met Marijgie Teunisse Leenheer te Charlois, Daniel Geeritse Koornneef getrouwd met Aariaantie Teunisse Leenheer te Kleine Lindt en Maaijken Janse Kuijper, huisvrouw van Johannis Teunisse Leenheer te Barendrecht aanwezig in verband met de afwezigheid van haar man (die momenteel op zee is als matroos op een oorlogsschip) ter eenre en Cornelis Pieterse Bos en Teunis Pieterse Bos, beiden te Oost Barendrecht, ter andere zijde. Hun moeder / behuwdmoeder Maaijken Cornelisse van de Grient overleden te Oost Barendrecht heeft een testament gemaakt op 22 april 1747. De erfgenamen hebben de erfenis in een goede verstandhouding met elkaar verdeeld.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
10
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte95 overeenkomst 04-Mei-1746
Datering:
04-Mei-1746
Aktesoort:
overeenkomst
Aktenummer:
95
Bladzijden:
221 t/m 224
Notaris:
Cornelis Reynen
Akteplaats:
Rijsoord
Standplaats:
Rijsoord
Inhoud:
Pieter Jacobse Driesprong; Hendrik Welbore getrouwd met Neeltie Jacobse Driesprong, beiden wonende te West Barendrecht; Bastiaan Ariense den Hals getrouwd met Aariaantie Jacobse Driesprong te Ridderkerk; Dirk Jacobse Driesprong en Arij Jacobse Driesprong, beiden wonende te Oost Barendrecht, allen kinderen en behuwdkinderen van Jacob Pieterse Driesprong en Neeltie Dircx de Vet (beiden te Oost Barendrecht overleden), hebben met elkaar in een goede verstandhouding te nalatenschap verdeeld.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
10
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte70 overeenkomst 25-Apr-1743
Datering:
25-Apr-1743
Aktesoort:
overeenkomst
Aktenummer:
70
Bladzijden:
163 t/m 165
Notaris:
Cornelis Reynen
Standplaats:
Rijsoord
Akteplaats:
Rijsoord
Inhoud:
Jannigie Leendertse van de Nes, laatst weduwe van Aart Gijse van der Linden en daarvoor weduwe van Willem den Hoet, wonende bij de Oostendam te Ridderkerk ter eenre en Bastiaan Willemse den Hoet, haar zoon, en Jan Nugteren, haar schoonzoon getrouwd met Grietie Aartse van der Linden, beiden wonende te Ridderkerk, ter andere zijde. Zij komen overeen dat Jannigie aan Bastiaan en Jan het vruchtgebruik geeft over 3 mergen 550 roeden land in de polder van oud Reijerwaard - strekkende van de Pruimendijk tot aan de Oudelandse weg.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
10
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS