content
Uw zoekacties: Parochie H. Joseph
x562 Parochie H. Joseph
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

562 Parochie H. Joseph
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Kenmerken
Datering:
1868-1978
Openbaarheid:
Voor inzage door derden van archiefbescheiden jonger dan 50 jaar of andere bescheiden, in bijgaande lijst gemerkt, is schriftelijk toestemming vereist van de archiefeigenaar. Dit geldt ook voor reproducties van deze stukken en voor publicatie hiervan.
Omvang:
2.87 meter
Opmerking:
De archieven bevatten onder meer stukken stukken van de - pastoor: agenda's, team, correspondentie, liturgie, preken, intentielijsten, zielzorg, doop-, communie-, vormelingen-, trouw- een begraafregisters - kerkbestuur: notulen van vergaderingen, corrrespondentie, statistiek, parochieraad, werkgroepen, commissies, congregaties, koren, schoolbestuur Augustinusschool, parochieel centrum, financiële stukken - armbestuur: notulen van de vergaderingen, inventaris, financiële stukken. Ook zijn er stukken betreffende de samenwerking met de oud-katholieke Paradijskerk (H.H. Petrus en Paulus), waar de Josephparochie na 1968 introk, en clichés voor drukwerk.
Rubrieken:
Trefwoorden:
Categorie:
  • Zonder categorie
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS