content
Uw zoekacties: Parochie O.L. Vrouw Koningin van de H. Rozenkrans, later Par...
x323a Parochie O.L. Vrouw Koningin van de H. Rozenkrans, later Parochie O.L. Vrouw van de Rozenkrans en H. Albertus - aanvulling
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

323a Parochie O.L. Vrouw Koningin van de H. Rozenkrans, later Parochie O.L. Vrouw van de Rozenkrans en H. Albertus - aanvulling
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Kenmerken
Datering:
c. 1916 - 1990
Openbaarheid:
De archiefstukken betreffende armenzorg jonger dan 80 jaar zijn niet ter inzage volgens akte (gemerkt met een asteriks). Voor overige archiefstukken jonger dan 25 jaar is voor publicatie toestemming nodig
Omvang:
.6 meter
Opmerking:
De aanvulling op het archief bevat stukken van zowel de OLV Koningin van de Rozenkrans (Provenier) als de H. Albertus Magnus (Blijdorp), als van na de fusie in 1969. Provenier: Parochiekroniek (1954-1964), intentieregister, financiële stukken van kerkbestuur en armbestuur, verslagen van visitaties van dominicaner provenciaal), jaarstukken van het kloosterhuis, stukken van het apostolaat van de dominicanen en notulen van conferenties van priesters uit de parochies van Rotterdam-Noord.
Blijdorp: Intentieregisters, financiele stukken van kerkbestuur en armbestuur waaronder jaarstukken, notulen van armbestuursvergaderingen.
OLV Rozenkrans en H. Albertus: Notulen van het kerkbestuur (1980-1982) en bijlagen (1970-1975), financiële stukken van het armbestuur.
Rubrieken:
Trefwoorden:
Categorie:
  • Zonder categorie
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS