content
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: verhuur
3.422 akten sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 856
 
 
thumbnail
Notariële akte210 verhuur 29-Aug-1862
Datering:
29-Aug-1862
Aktesoort:
verhuur
Aktenummer:
210
Bladzijden:
70 t/m 72
Notaris:
Reinier Hendrik van der Waijfort
Standplaats:
Ridderkerk
Inhoud:
Op verzoek en in tegenwoordigheid van Abraham van der Kulk vlasboer als gemachtigde van Pieter Meeuwiszoon Visser bouwman - beiden te Ridderkerk - in zijn hoedanigheid van diaken der diaconie Armbestuur van Rijsoord en als zodanig handelende namens het Armbestuur en mede namens het kerkbestuur van Rijsoord, bevindt de notaris zich te Ridderkerk in de herberg van Willem Ezerman teneinde over te gaan tot de openbare verhuur van een perceel bouwland. Huurder is Cornelis Smaal bouwman te Hendrik Ido Ambacht.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
103
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte286 286 verhuur 14-Jun-1652
Datering:
14-Jun-1652
Aktesoort:
verhuur
Aktenummer:
286
Bladzijden:
647 t/m 648
Notaris:
Jacobus Delphius
Inhoud:
Hillegont Claesdr, weduwe van Samuel Pieters de Vlamingh, ter ene zijde, en Cornelis Verweij, man van Cornelia Samuels de Vlamingh, dochter van Hillegont Claesdr, ter andere zijde, verklaren dat Hillegont Claesdr nog een tuin met een huisje heeft in de laan tussen de Goutse Poort en het Hoffpoortgen. Hillegont Claesdr. verhuurt de tuin aan Verweij voor 26 gulden per jaar
Belendingen: ten oosten Adrijaen van Wijngaerden en ten westen Frederick N.N.
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
404
 
 
 
Pagina: 856
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS