content
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: schuldbekentenis
3 akten sorteren op:
weergave:
 
 
 
 
Notariële akte13 schuldbekentenis 17-Mei-1801
Datering:
17-Mei-1801
Aktesoort:
schuldbekentenis
Aktenummer:
13
Bladzijden:
34 t/m 34
Akteplaats:
Overschie
Standplaats:
Overschie
Inhoud:
Ary Roest, exec. test. van wijlen Antony Roest, overleden te Dordrecht, verklaart dat de hypothecaire schuld die Willem Roest bij Antony Roest had wordt overgenomen door Tobias de Jong, eigenaar van het belaste huis in Overschie, staande naast de Koetswaagen.
Toegangsnummer:
7-01 Archieven van het ambacht en de gemeente Overschie
Inventarisnummer:
382
 
 
 
 
 
Notariële akte1 schuldbekentenis 12-Okt-1705
Datering:
12-Okt-1705
Aktesoort:
schuldbekentenis
Aktenummer:
1
Bladzijden:
1 t/m 1
Akteplaats:
Overschie
Standplaats:
Overschie
Inhoud:
Marytge Ingen, huisvrouw van Gerrit van Winden bekent 30 gld schuldig te zijn aan Abraham Crooswijk coopman in wijnen te Rotterdam wegens de leverantie van wijn.
Afschrift.
Toegangsnummer:
7-01 Archieven van het ambacht en de gemeente Overschie
Inventarisnummer:
382
 
 
 
 
 
Notariële akte17 schuldbekentenis 06-Jul-1801
Datering:
06-Jul-1801
Aktesoort:
schuldbekentenis
Aktenummer:
17
Bladzijden:
20 t/m 21
Akteplaats:
Overschie
Standplaats:
Overschie
Inhoud:
Cornelis Compter bekend 300 gulden schuldig te zijn aan Hendrik van Dijk onder verband van een huis en erve en twee partijen land gelegen in de polder Schieveen bestaande uit 3 morgen en 100 roeden en 1 morgen en 225 roeden.

Begrensd door Huig van der Goes, Jan Hillebrand, Abdij van Rhijnsburg, Dirk van der Sman, Watering.
Toegangsnummer:
7-01 Archieven van het ambacht en de gemeente Overschie
Inventarisnummer:
386
 
 
 
U heeft verfijnd op:
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS