content
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: Verkoop
32 akten sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 1
 
 
thumbnail
Notariële akte46 Verkoop 1734-00-00
Aktesoort:
Verkoop
Datering:
1734-00-00
Aktenummer:
46
Bladzijden:
181 t/m 183
Notaris:
Johannes van Lieshout
Standplaats:
IJsselmonde
Inhoud:
Coopcontract, [comparant] Leendert Huygen Bootsert, te Carnis,Pieter Leeder[s] Bootsert, te Carnis,Carnisse/Carnis, [getuige] Abraham van der Grient, [getuige] Poulus van der Grient
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte56 Verkoop 1804-01-30
Aktesoort:
Verkoop
Datering:
1804-01-30
Aktenummer:
56
Bladzijden:
474 t/m 483
Notaris:
Arnoldus Montanus
Standplaats:
IJsselmonde
Inhoud:
Openbare verkoop/veiling, [comparant] Daniel van Driel, te Zeevenhuyzen,Verkoper: Driel, Daniel van, Zeevenhuyzen - Kopers: Pieter Cornelis de Lijster en Pieter Mellenaar - Objekt: 1. huis, woonkeet schuur erve 2. schuur en boomgaard - Ligging 1+2 Oost-IJsselmonde aan den Kerkendijk 1. Oost - de Polderboesem West - Kerkendij,Kopers: Lijster, Pieter Cornelis, de en, Pieter Mellenaar - Verkoper: Daniel van Driel, Zeevenhuyzen - Objekt: 1. huis, woonkeet schuur en erve 2. schuur en boomgaard - Ligging 1+2 Oost-IJsselmonde aan den Kerkendijk 1. Oost - de Polderboesem West - Kerk,Kopers: Mellenaar, Pieter en, Pieter Cornelis de Lijster - Verkoper: Daniel van Driel, Zeevenhuyzen - Objekt: 1. huis, woonkeet, schuur en erve 2. schuur en boomgaard - Ligging 1+2 Oost-IJsselmonde aan den Kerkendijk 1. Oost - de PolderBoesem West - Kerk,Sevenhuysen,,,, [belending] Dirk Bakker [overleden], [de weduwe van:,,], (belending) Cornelis Soeteman,Kerkdijk, Oost-IJsselmonde,Kleyn Nieuwland, Oost-IJsselmonde,Polderboesem, Oost-IJsselmonde, Tijs van der Graaff, [getuige] Johannis van Heukelom,Jan de Quaasteniet,Pieter Cornelis [de] Lijster, (getuige) Anthony van Winkelichoff,Pieter Mellenaar
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte40 Verkoop 1803-01-05
Aktesoort:
Verkoop
Datering:
1803-01-05
Aktenummer:
40
Bladzijden:
388 t/m 393
Notaris:
Arnoldus Montanus
Standplaats:
IJsselmonde
Inhoud:
Acte van verkoop/transport, [comparant] Jan Harme Minderop, te Rotterdam, [comparant] Fop [Azn] mijnlieff -grossier ien zout, zeep en gedistileerde wateren, [comparant] Gerrit Hendriks Nieuwkamp, te Rotterdam,Kopers: Minderop, Jan Harme en Gerrit Hendriks Nieuwkamp, Rotterdam - Verkoper: Fop Mijnlieff - Objekt: huis, schuur en erve - Ligging op het oofdeynde van dese dorpe aan de zuidzijde van de Oostdijk - Belending Oost - Adrianus Siermans West - Corstiaan,Verkoper: Mijnlieff, Fop - Kopers: Jan Harma Minderop, Rotterdam en Gerrit Hendriks Nieuwkamp, Rotterdam - Objekt: huis, schuur en erve - Ligging op het oofdeynde van dese dorpe aan de zuidzijde van de Oostdijk - Belending Oost - Adrianus Siermans West ,Kopers: Nieuwkamp, Gerrit Hendriks en Jan Harma Minderop, Rotterdam - Verkoper: Fop Mijnlieff - Objekt: huis, schuur en erve - Ligging op het oofdeynde van dese dorpe aan de zuidzijde van de Oostdijk - Belending Oost - Adrianus Siermans West - Corstiaan,Rotterdam, [comparant] Jan Barendrecht, man van: Eva Schilperoort, (belending) Aderjanus/Adrianis Ciermans,Maas de/Maes/Mase/de Maze,Oostdijk, Nieuwland (Oost-IJsselmonde),, [getuige] Johannis van Heukelom, [getuige] Adolf Nieuwkamp, (getuige) Ruthger van der Wiel
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte16 Verkoop 1723-07-17
Aktesoort:
Verkoop
Datering:
1723-07-17
Aktenummer:
16
Bladzijden:
76 t/m 79
Notaris:
Johannes van Lieshout
Standplaats:
IJsselmonde
Inhoud:
Coopcontract, [comparant] Heyndrik Cornelis Blo[o]m, (comparant) Ary Cornelis(se) (Ridderkerk),Koper: Blo(o)m, Heynderik Cornelis - Verkoper: Ary Cornelisse Wiltschut, Ridderkerk - Objekt: huys, erff en boomgaert, schuyt en roeischaouw met toebehoren - Ligging Ridderkerk - Belending Oost - Ary Boles, meester-timmerman West - Jacob Leentvaar Zuid ,Verkoper: Wiltschut, Ary Cornelisse, Ridderkerk - Koper: Heynderik Cornelis Blo(o)m - Objekt: huys, erff en boomgaert, schuyt en roeischouw met toebehoren - Ligging Ridderkerk - Belending Oost - Ary Boles, meester-timmerman West - Jacob Leentvaer Zuid -,Ridderkerk,Ridderkerk,Ridderkerk, [getuige Isack A Decker, [getuige] Geerit Jans van Gogh
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS