content
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

261 akten sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 1
 
 
thumbnail
Notariële akte12 Attestatie of verklaring 1769-12-02
Aktesoort:
Attestatie of verklaring
Datering:
1769-12-02
Aktenummer:
12
Bladzijden:
103 t/m 105
Notaris:
Dirk van der Lek
Standplaats:
IJsselmonde
Inhoud:
Attestatie, Jan, werkknecht bij Jan Stam meester smit, te Catendrecht, [comparant] Ary Bax, Carnis te Barendregt,Jan Stam (-meester-smit Catendregt),Smitswinkel (Catendregt),Barendrecht (Barendregt),Carnisse/Carnis,Catendrecht (Cathendrecht) (Caetendregt),Jan, werkknecht bij Jan Stam meester smit, te Catendrecht,Smitswinkel (Catendregt), [getuige] Johannis Anthony van der Lek, (getuige) Willem van Zijl
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte1 Attestatie of verklaring 1754-01-08
Aktesoort:
Attestatie of verklaring
Aktenummer:
1
Datering:
1754-01-08
Bladzijden:
1 t/m 3
Notaris:
Pieter Tijken
Standplaats:
IJsselmonde
Inhoud:
Attestatie, Johannes ten Dam -Rooms priester te Cralingen,Symaon Deccker, te Cralingen, [comparant] Barendt Kleyn, te Cralingen,Roomsekerk, Nieuwe (Cralingen),Cralingen,Reynier -meester-smith, te Capelle aan den Ijssel, [comparant] Mattijs Bras, man van: Cristijn Peters, [comparant] Chrisijn Peters, vrouw van: Mattijs Bras,Roomschekerk (Cralingen),Roomsekerk, Nieuwe (Cralingen),Cralingen,Reynier -meester-smith, te Capelle aan den Ijssel, (getuige) Anthony Pietersz Tijken, (getuige) Johannes Tijken,Arme (Cralingen)
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte38 Attestatie of verklaring 1747-09-16
Aktesoort:
Attestatie of verklaring
Aktenummer:
38
Datering:
1747-09-16
Bladzijden:
209 t/m 211
Notaris:
Pieter Tijken
Standplaats:
IJsselmonde
Inhoud:
Attestatie, Johan Herman Hallincqh - mr. baljuw van Zuit-Hollandt, [comparant] Marijtje Commijs, vrouw van: Claas Swart,Nicolaes Millenaer,Claas Swart, man van: Marijtje Commijs,Bosen Piet, den (boerenwoning),Zuyt-Hollandt, [getuige] Ary Herfst [Herst], (getuige) Leendert van Winkelikhoff/Winckelichoff
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte11 Attestatie of verklaring 1741-06-28
Aktesoort:
Attestatie of verklaring
Datering:
1741-06-28
Aktenummer:
11
Bladzijden:
56 t/m 59
Notaris:
Pieter Tijken
Standplaats:
IJsselmonde
Inhoud:
Attestatie, Gerrit van Beyeren, [comparant] Ja Teunisz van Eek, te Cralingen, op `t Veer, [comparant] Dirk Cornelisz Kok, te Cappelle op d`Ijssel, (comparant) Cornelis (Igense) van der Sluys (Capelle op d' Ijssel),Visserije van Merode, Keetense (in de Mase van boven Bolnessersluys voorbij Rotterdam tot Schoonderloo off de Loeve),Bolnessersluys (Bolnessluys) (Bolnes),Loeve (water),Maas de/Maes/Mase/de Maze,Kappelle op d' IJssel,Cralingseveer, Cralingen,Rotterdam,Schoonderloo,Gerrit van Beyeren,Heer van de Lek,Visserije van Merode, Keetense (in de Mase van boven Bolnessersluys voorbij Rotterdam tot Schoonderloo off de Loeve),Bolnessersloot (Bolnes),Bolnessersluys (Bolnessluys) (Bolnes),Slijcksloot (Slicksloot), Bolnes,Stormspolder, IJsselmonde,Heer van de Lek,Visserij van Merode (genaamd 'Bolesse Worp' beneden de Slicksloot aan de noordzijde van de Maas,Visserije van Merode, Keetense (in de Mase van boven Bolnessersluys voorbij Rotterdam tot Schoonderloo off de Loeve),Worp (=deel van een visserij) (Bolesse worp),Worp (=deel van een visserij) (den Euyl),Bolesse Worp, deel van de visserij van Merode van de Slicksloot tot aan de Bolnessersloot of sluys (aan de noordzijde van de Maas),Bolnessersloot (Bolnes),Bolnessersluys (Bolnessluys) (Bolnes),Euyl den (worp), deel van een visserij boven de Slicksloot (aan de noordzijde van de Maas),Slijcksloot (Slicksloot), Bolnes, [getuige] Ary Herfst, [Herst], (getuige) Gerardus Tijken
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS