content
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

538 akten sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 1
 
 
thumbnail
Notariële akte90 Testament 1788-07-21
Aktesoort:
Testament
Datering:
1788-07-21
Aktenummer:
90
Bladzijden:
689 t/m 693
Notaris:
Pieter Tijken
Standplaats:
IJsselmonde
Inhoud:
Testament, [comparant] Daniel [van] Bikbergen, man van: Cornelia en Deugden, [compaarant] Cornelia van Deugden, vrouw van: Daniel [van] Bikbergen, [voogd] Adrianus van den Bergh, te Rotterdam, [voogd] Ceys {Clijs] van der Graeff,
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte88 Diverse akten 1785-09-23
Aktesoort:
Diverse akten
Aktenummer:
88
Datering:
1785-09-23
Bladzijden:
670 t/m 686
Notaris:
Pieter Tijken
Standplaats:
IJsselmonde
Inhoud:
Cavelcedulle, [comparant] Cornelis de Koning, zoon van: Johannes de Koning, [comparant] Christina de Koonig, dochter van: Johannes de Koning, [comparant] Maeyke de Koning, dochter van: Johanes de Koning, [comparant] Pieter de Koning, zoon van: Johannes de Koning, [comparant] Pleun de Koning, zoon van: Johannes de Koning,Aaltie de Koning, [overleden], vrouw van: Clement Varsevelt, [comparant] Fop de Koning, zoon van: Johannes de Koning,Dirk Varsevelt, zoon van: Clement Varsevelt en Aeltje de Koning,Hermes Varsevelt, zoon van Clement Varsevelt en Aeltje de Koning,Hendrik Varsevelt, zoon van: Clement Varsevelt en Aeltje de Koning, (comparant) Johannes Varsevelt, zoon van: Clement Varsevelt en Aeltje de Koning, (comparant) Roeloff Varsevelt, zoon van: Clement Varsevelt en Aeltje de Koning,Aaltie de Koning, [overleden], vrouw van: Clement Varsevelt,Job de Koning [overleden] -meester -scheepmaker,Petrus Constantinus van Rijp -notaris te Rotterdam,Clement Varsevelt, man van: Aeltje de Koning (overleden),Rotterdam,,Leendert Leeuwenburgh,Adriaen van der Lek, [belending] Leendert van der Leck,Pieter Vlieger de,Gemeenelandskade (Gemeenelandsdijk) -Polder Varkensoort, West-IJsselmonde,Varkensoort, Polder/Verckensoort, West-IJsselmonde,Dirck van der Leck,Leendert van der Leck, (belending) Clement Tol,Blindewegh -Polder Varkensoort, West-IJsselmonde,Varkensoort, Polder/Verckensoort, West-IJsselmonde,Bastiaan Saly,Bastiaan Saly,
Inhoud vervolg:
(belending) Jacob Swaal/Zwaal/Swael, (belending) Claas Swart, (belending) Clement Tol,68-Mergen (Polder) IJsselmonde,Dijk den, -Polder 68 Mergen, West-IJsselmonde,Varkensoort, Polder/Verckensoort, West-IJsselmonde, [belending] Anthony van der Leck, [weduwe: . . . . ],Dijk den -Polder Varkensoort, West-IJsselmonde,Gemeenlantswegh -Polder Varkensoort, West-IJsselmonde,Varkensoort, Polder/Verckensoort, West-IJsselmonde, [belending] Johannes de Kooningh,Claas Swart,Blindewegh -Polder Varkensoort, West-IJsselmonde,Gemeenelandskade (Gemeenelandsdijk) -Polder Varkensoort, West-IJsselmonde,Varkensoort, Polder/Verckensoort, West-IJsselmonde, [belending] Anthony van der Leck, [weduwe: . . . . ], [belending] Cornelis Salie, (belending) Clement Verduyn (de weduwe van: …..),Gemeenelandsweg -Polder Smeetsland, West-IJsselmonde,Pleun Oostdijk,Gemeenelands Watering, Nieuwland, Oost-IJsselmonde, [belending] Pieter van Driel,Pieter Vlieger de,Gemeenelands Dijkwatering -Nieuwland, Oost-IJsselmonde,Aaltie de Koning, [overleden], vrouw van: Clement Varsevelt,Clement Varsevelt, man van: Aeltje de Koning (overleden),Ebbert Noteman,, [getuige] Willem Beusink / Busing / Buesink / Buzink,Jan Bussingbussink / Buessijnk/ Buessink
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte87 Testament 1785-09-22
Aktesoort:
Testament
Aktenummer:
87
Datering:
1785-09-22
Bladzijden:
663 t/m 669
Notaris:
Pieter Tijken
Standplaats:
IJsselmonde
Inhoud:
Testament, [comparant] Aryaantje Huygsdr van der Graeff, vrouw van: Leendert Fopsz Verhey, (comparant) Leendert Fopsz Verhey, man van: Aryaantje Huygsdr van der Graeff, zoon van: Fop Verhey en Jannetje Pak,Leyden,Jannetie Pak, vrouw van: Fop Verhey,Fop Verhey, man van: Jannetie Pak, [voogd] Cornelis Dorsman, te Rotterdam, [voogd] Ceys {Clijs] van der Graeff, [voogd]Tijs van der Graeff -schipper, te West-Ijsselmonde, (voogd) Geen Fopsz Verhey,Rotterdam, (getuige) Ary Verhey, (getuige) Johannis Verhey (blad-1)
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte86 Testament 1785-09-13
Aktesoort:
Testament
Aktenummer:
86
Datering:
1785-09-13
Bladzijden:
655 t/m 662
Notaris:
Pieter Tijken
Standplaats:
IJsselmonde
Inhoud:
Testament, (comparant) Ingetje Jansdr Wor, vrouw van: Geen Fopsz Verhey, (comparant) Geen Fopsz Verhey, man van: Ingetje Jansdr Wor,Leyden,Jannetie Pak, vrouw van: op Verhey,Fop Verhey, man van: Jannetie Pak, [voogd] Leendert Jacobsz Dorsman, [voogd] Adrianis Fopsz van Driel, [voogd] Pieter Foppen van Driel, (voogd) Leender Fopsz Verhey, (getuige) Johannis Verhey (blad-1),
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS