content
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: veiling
657 akten sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 1
 
 
Notariële akte142 veiling 28-dec-1775
Aktesoort:
veiling
Datering:
28-dec-1775
Aktenummer:
142
Bladzijden:
1470 t/m 1477
Notaris:
Adriaen Hoogop
Standplaats:
Delfshaven
Inhoud:
Abraham de Mooij en Willem de Mooij, beide wonende te Rotterdam, brengen in veiling:

1 huis en erf aan de oostzijde van de Kruijsstraat, ten zuiden belend aan Pieter Hoornweg en ten noorden aan Maartje Jans, weduwe van Cornelis Hartman. Het voornoemde huis en erf wordt bewoond door Neeltje van der Hals.

Op de veiling koopt Teunis van Harten het voornoemde huis en erf voor 158 gulden.
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
Notariële akte137 veiling 30-nov-1775
Aktesoort:
veiling
Datering:
30-nov-1775
Aktenummer:
137
Bladzijden:
1365 t/m 1372
Notaris:
Adriaen Hoogop
Standplaats:
Delfshaven
Inhoud:
Willem Hoepeling, volgens de machtiging van 23-10-1775 bij deze notaris aangesteld als gemachtigde van Arij van Aken, brengt in veiling een huis en erf aan de zuidzijde van de Kortendijkstraat, ten oosten belend aan Geijsbert van der Most, ten westen aan Jan Koster, strekkende tot aan het erf van de voornoemde Koster en aan Arij Meijen.

Op de veiling koopt Dirk van Bergen het voornoemde huis en erf voor 240 gulden.
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
Notariële akte135 veiling 20-nov-1775
Aktesoort:
veiling
Datering:
20-nov-1775
Aktenummer:
135
Bladzijden:
1355 t/m 1362
Notaris:
Adriaen Hoogop
Standplaats:
Delfshaven
Inhoud:
Arij Maas brengt in veiling een huis en erf te Schoonderloo aan de zuidzijde van de Hogen Schielandsen Zeedijk, ten oosten belend aan Jan Moret, ten westen aan Jan Schepers, strekkende tot aan de Maas. Het huis is in huur bij Willem van Sidderen, Klaas Bons en Anna Willems, weduwe van Gerrit van Duijn.

Op de veiling, op 15-11-1775 te Schoonderloo, koopt Arij Maas de Jonge het voornoemde huis en erf voor 300 gulden met Huijbert de Zeeuw als borg.
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
Notariële akte133 veiling 4-nov-1775
Aktesoort:
veiling
Datering:
4-nov-1775
Aktenummer:
133
Bladzijden:
1343 t/m 1352
Notaris:
Adriaen Hoogop
Standplaats:
Delfshaven
Inhoud:
Compareren Abraham van der Velden en Johannes Martinus van Marle, volgens de akte van 21-03-1774 bij notaris Johan van Gesel te Rotterdam en de onderhandse akte van 26-08-1775 van de nagenoemde Van der Veer aangesteld of vermeld als voogden, alsmede executeurs en administrateurs van de nalatenschap van Cornelis van der Veer, broodbakker en winkelier, en Willemeijntje van der Dussen, echtelieden wonende en overleden te Schoonderloo.

De comparanten brengen in veiling 1 huis en erf te Schoonderloo aan de zuidzijde van de Schielandsen Dijk, ten oosten belend aan Pieter Timmers en ten westen aan Joost Heere, strekkende tot aan de Oude Dijksloot. Het huis en erf is in huur bij Pieter Borjes.

Op de veiling in het huis van Ingenatius Keller te Schoonderloo, kopen Joost Heere en Claas de Gorter het voornoemde huis en erf voor 320 gulden met Dirk van Bergen als borg.
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS