content
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: boedelinventaris
602 akten sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 1
 
 
Notariële akte109 boedelinventaris 21-jun-1777
Aktesoort:
boedelinventaris
Datering:
21-jun-1777
Aktenummer:
109
Bladzijden:
1479 t/m 1525
Notaris:
Adriaen Hoogop
Standplaats:
Delfshaven
Inhoud:
Arianus Gaillard en Willem Hoepeling hebben de bijgevoegde boedel inventaris met aangeven van Adam Willem Gunter opgesteld en niets achter gehouden.
Boedel inventaris van de nalatanschap van Anna Hanselder, weduwe van Pieter Kleijnoot, gemaakt op 31 maart 1777 door Adrianus Gaillard en Willem Hoepeling als voogden en executeurs zoals gepasseerd bij notaris Adrianus Hoogop te Delfshaven d.d. 22 november 1776. Op het aangeven van Adam Willem Gunter, die de chirurgijnswinkel enige jaren voor de genoemde Anna Hanselder heeft waargenomen. Met uitgebreide lijst van goederen van een chirurgijn en huisraad. (zie akte 51, 73, 107, 108, 109 en 110)
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
Notariële akte88 boedelinventaris 10-feb-1777
Aktesoort:
boedelinventaris
Aktenummer:
88
Datering:
10-feb-1777
Bladzijden:
1299 t/m 1341
Notaris:
Adriaen Hoogop
Standplaats:
Delfshaven
Inhoud:
Clazijna Uurling, weduwe van Pieter Claasz Punt en Pieter de Jong als en Cornelis Punt als voogd en Cornelis Punt, zoals bij akte alhier vervangen door Willem Hoepeling. Zij hebben de boedelinventaris deugdelijk opgesteld.
Boedelinventaris van wijlen Pieter Claasz Punt, voormalig weduwnaar van Catharina Houtman en laatst gehuwd geweest met Clazijna Uurling, zoals hij met de laatste in gemeenschap van goederen was getrouwd en is overleden op 29 december 1776 te Delfshaven. Clasijna Uurling en de voogden Pieter de Jong en Cornelis Punt, de laatste is vervangen door Willem Hoepeling bij akte alhier d.d. 21 mei. Cornelis Punt is voogd over de minderjarige Claas Punt, de zoon van de voornoemde Pieter Claasz Punt. De inventaris en dodenschulden uitbetaald. (zie akte 78)
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
Notariële akte72 boedelinventaris 26-nov-1776
Aktesoort:
boedelinventaris
Aktenummer:
72
Datering:
26-nov-1776
Bladzijden:
988 t/m 1175
Notaris:
Adriaen Hoogop
Standplaats:
Delfshaven
Inhoud:
Robbert Christiaan van Ommering en Hugo Jacob van der Plas, kooplieden en korenbranders te Delfshaven, als voogden en executeurs voor een helft van de boedel, alsmede Maria de Witt, weduwe van wijle Nicolaas de Witt, voor haar zelf en voor haar broer Boudewijn de Witt, echtgenoot van Adriana de Witt, en voor Johanna Verduijn, weduwe van wijlen Nicolaas Roodenburg en voor Diderik van Bosheijde, echtgenoot van Wijna Verduijn. Zij verklaren de inventaris van de boedel deugdelijk en oprecht hebben opgesteld.
Nagelaten goederen van Joris van Cleeff, in leven commissaris van de wet te Delfshaven en schepen van Schoonderloo en zijn overleden vrouw Maria Verduijn. Bij testament Delfshaven d.d. 4 november 1757 op de langst levende, waar nu Joris van Cleeff is overleden op 21 oktober 1776 en bij mij notaris Adriaan Hoogop de inventaris is opgesteld d.d. 28 en 29 oktober 1776 door de kooplieden Robbert Christiaan van Ommering en Hugo Jacob van der Plas en de helft van de boedel bij testament aan zijn erfgenamen komt. De helft van de boedel voor de erfgenamen van Maria Verduijn, zijnde haar zuster Johanna Verduijn, weduwe van Nicolaas Roodenburg; voor haar zoon Leendert Roodenburg en dochter Willemijntje Roodenburg, echtgenote van Jan Kool Jr. en zijnde haar zuster Pieternella Verduijn, echtgenote van wijlen Leendert de Witt; Maria de Witt, echtgenote van Nicolaas de Witt en Adriana de Witt, echtgenote van Boudewijn de Witt; zijnde haar overleden broer Arie Verduijn; voor zijn dochter Wijna Verduijn, echtgenote van Didirik Bosheijden, thans predikant. Uitgebreide lijst van roerende en onroerende goederen alsmede de doodsschulden.
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
 
 
Notariële akte69 boedelinventaris 18-nov-1776
Aktesoort:
boedelinventaris
Aktenummer:
69
Datering:
18-nov-1776
Bladzijden:
948 t/m 977
Notaris:
Adriaen Hoogop
Standplaats:
Delfshaven
Inhoud:
Jannetje van Aken, weduwe van wijle Jan de Kok, overleden op 14 oktober 1776 te Delfshaven en Pieter Vroom en Adam Remges, als voogden over de minderjarige Jannetje de Kok en gemachtigd door Marija de Kok en Anthonia de Kok hebben de bijgevoegde inventaris naar eer en geweten opgesteld voor Jannetje van Aken. (zie akte 68)
Toegangsnummer:
18 Notarissen te Rotterdam en daarin opgegane gemeenten (ONA)
Inventarisnummer:
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS