content
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: boedelscheiding
13 akten sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 1
 
 
thumbnail
Notariële akte40 boedelscheiding 17-Mrt-1724
Datering:
17-Mrt-1724
Aktesoort:
boedelscheiding
Aktenummer:
40
Bladzijden:
184
Notaris:
Adriaan Reynen
Akteplaats:
Rijsoord
Standplaats:
Rijsoord
Inhoud:
Cornelis Geerits van den Hoeve, wonende onder Hoogvliet en Adriaan Geerits van den Hoeve. Beiden tevens voor hun minderjarige zuster Maaijken Geerits van den Hoeve, wonende te Ridderkerk, mede compererende alle kinderen en erfgenamen van He… Adriaanse Heijmans, in haar leven weduwe van Gerrit Cornelis van den Hoeve, gewoond hebbende en overleden te Rijsoord bij de brug, onder Ridderkerk. Zij verklaren de nalatenschap als volgt verdeeld te hebben. Cornelis Geerits van den Hoeve erft het halve huis, bestaande uit een achterkeuken, schuur en het erf daarachter; gelegen bij de Rijsoordse Brug, onder Ridderkerk, belend ten noorden en ten zuiden de weduwe van Arij van de Grient. De andere erfgenamen krijgen ieder 100 gulden.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
8
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte20 boedelscheiding 09-Jan-1740
Datering:
09-Jan-1740
Aktesoort:
boedelscheiding
Aktenummer:
20
Bladzijden:
39 t/m 40
Notaris:
Cornelis Reynen
Akteplaats:
Rijsoord
Standplaats:
Rijsoord
Inhoud:
Cornelia Klaassen van der Stel, weduwe van Joost Geene Smouter, ter eenre en Pieter Huijgen van de Ree en Huijgen Pieterse van de Ree, in de hoedanigheid van voogden over Krijn Joosten Smouter, minderjarige zoon en Pleuntie Joosten Smouter, beiden kinderen en erfgenamen van de voornoemde Joost Geene Smouter (door hem verwekt bij Annigie Krijnen Huijser - zijn eerste echtgenote) ter andere zijde geven aan dat zij met elkaar in goede harmonie de nalatenschap hebben gedeeld.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
10
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte33 boedelscheiding 09-Mei-1788
Datering:
09-Mei-1788
Aktesoort:
boedelscheiding
Aktenummer:
33
Bladzijden:
75 t/m 76
Notaris:
Adriaen Reynen
Akteplaats:
Rijsoord
Standplaats:
Rijsoord
Inhoud:
Poulus Poulusse de Ruijter, wonend te Ridderkerk, Pieter Poulusse de Ruijter, wonend te Heerjansdam, Arij Suijdam, getrouwd met Jannigie de Ruijter, Jan Cornelisse Penning, getrouwd met Soetie Poulusse de Ruijter, wonend te Ridderkerk, zijn allen kinderen en erfgenamen van Neeltie Molenaar, weduwe van Poulus de Ruijter, overleden te Ridderkerk. De comparanten hebben de boedel en nalatenschap verdeeld, waaronder een huis met erf te Ridderkerk, belend ten oosten Florus Nugteren, ten westen Joost de Groot, ten noorden de dijk en ten zuiden de Waal, dat werd toebedeeld aan Poulus Poulusse de Ruijter.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
190
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte137 boedelscheiding 14-Nov-1762
Datering:
14-Nov-1762
Aktesoort:
boedelscheiding
Aktenummer:
137
Bladzijden:
282 t/m 283
Notaris:
Cornelis Reynen
Akteplaats:
Rijsoord
Standplaats:
Rijsoord
Inhoud:
Dammis Leendertse de Snoo wonende te Rotterdam en Daniel Leendertse de Snoo wonende te Ridderkerk, samen kinderen en erfgenamen van hun vader Leendert Ariense de Snoo, overleden te Ridderkerk, verklaren met elkaar de nalatenschap in goede harmonie te hebben verdeeld.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
12
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS