content
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: veiling
553 akten sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 1
 
 
thumbnail
Notariële akte1987 veiling 23-Mrt-1872
Datering:
23-Mrt-1872
Aktesoort:
veiling
Aktenummer:
1987
Bladzijden:
71 t/m 74
Notaris:
Jean Louis Raoul le Rutte
Akteplaats:
Ridderkerk
Standplaats:
Ridderkerk
Inhoud:
Op verzoek en in tegenwoordigheid van Krijn Eenhoorn, bouwman te Ridderkerk, bevindt de notaris zich te Ridderkerk in de herberg van Arie van der Hilt teneinde over te gaan tot de openbare veiling van:
1. een bouwmanswoning genaamd 'Nooit Rust' thans ingericht tot vlasserij met schuren, woonkeet, wagenhuis, afzonderlijk staande schuur met vlaskelder, zwingelkeet, stoommachine met ingemetselde ketel van 4 PK, een stoomdrogerij met koperen buizen en twee Amerikaanse bracken, alsmede tuin en erf - alles gelegen te Ridderkerk aan de Lagendijk. Het hoogst ingezet door Krijn Eenhoorn.
2. een boomgaard met zwingelkeet gelegen naast perceel nummer een, eveneens het hoogst ingezet door voornoemde Eenhoorn.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
118
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte1977 veiling 08-Mrt-1872
Datering:
08-Mrt-1872
Aktesoort:
veiling
Aktenummer:
1977
Bladzijden:
48 t/m 55
Notaris:
Jean Louis Raoul le Rutte
Akteplaats:
Ridderkerk
Standplaats:
Ridderkerk
Inhoud:
Op verzoek en in tegenwoordigheid van Hendrik de Jongste, bouwman te Strijen, voor zich, gehuwd met Willemina Eliza Anna Monhemius, weduwe van Dirk Hagens, bevindt de notaris zich te Dordrecht in het koffiehuis van J. Zahn, teneinde aldaar over te gaan tot de openbare veiling van:
1. een bouwmanswoning met schuur en verder getimmerte en erf, alsmede tuin gelegen aan de Straatweg in de polder Heer Oudelands Ambacht onder de gemeente Grote Lindt. Hoogst ingezet: Pieter Pieterszoon Stehouwer, arbeider te Hendrik Ido Ambacht.
2. een perceel weiland en gedeelte water gelegen als hiervoor. Hoogst ingezet: Jacobus Jacobuszoon Overwater bouwman te Barendrecht.
3. een arbeiderswoning en een gedeelte water gelegen aan de Straatweg. Hoogst ingezet: Allart Willem Eliza Monhemius bouwman te Hendrik Ido Ambacht.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
118
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte51 veiling 04-Jun-1896
Datering:
04-Jun-1896
Aktesoort:
veiling
Aktenummer:
51
Bladzijden:
52 t/m 56
Notaris:
F.H. baron d-Aulnis de Bourouill
Akteplaats:
Ridderkerk
Standplaats:
Ridderkerk
Inhoud:
Op 04-06-1896 vindt plaats een veiling van onroerend goed in de herberg van Abraham van der Sluis te H.I.Ambacht.
Curator: Mr. Pierre Jean Francois Henri van de Riviere, advocaat en procureur, Dordrecht.
Hij is curator over de onbekende nalatenschap van Gerrit Verhoeven, weduwnaar van Hendrikje Kroos, in leven herbergier, wonende te H.I.Ambacht, overleden 03-02-1896 zonder bekende erfgenamen.
Het betreft een woonhuis, waarin herberg, genaamd "Halfweg', met schuur, erf en weg, te H.I.Ambacht, Veersedijk. Gerrit Verhoeven is dit bij successie aangekomen van Adriaantje Verhoeven, weduwe van Willem Stehouwer Pieterszn., die daar voor aankwam door koop van Leendert van der Graaf, transportakte 18-02-1852 te Zwijndrecht. Hendrikje Kroos is overleden op 07-01-1896. Het onroerend goed wordt afgeslagen op 23-01-1896. Eigenaar wordt Pieter Bijkerk Jacobszn., koopman, op de som van 910,-- gulden. Hij deed de koop voor Cornelia van Asperen, weduwe van Jan Baldee, zonder beroep, Papendrecht.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
160
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte16 veiling 30-Jan-1896
Datering:
30-Jan-1896
Aktesoort:
veiling
Aktenummer:
16
Bladzijden:
55 t/m 60
Notaris:
F.H. baron d-Aulnis de Bourouill
Akteplaats:
Ridderkerk
Standplaats:
Ridderkerk
Inhoud:
Afslag van onroerende goederen.
Mr. Louis Eikendal, candidaat notaris, Voorburg, is gemachtigde voor hierna te noemen koper. Eliza van Gijp Barendregt, rentmeester te Barendrecht, is bij afslag koper geworden van de onroerende goederen, beschreven in de voorgaande akte. Hij verklaarde deze goederen te hebben gekocht voor de som van 5.709 gulden. Hij heeft deze koop gedaan voor dhr. Teodore Hartmus Schultz van Haegen, particulier, te 's Gravenhage.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
160
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS