content
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: diverse akten
2.262 akten sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 1
 
 
thumbnail
Notariële akte1971 diverse akten 01-Mrt-1872
Datering:
01-Mrt-1872
Aktesoort:
diverse akten
Aktenummer:
1971
Bladzijden:
33 t/m 35
Notaris:
Jean Louis Raoul le Rutte
Akteplaats:
Ridderkerk
Standplaats:
Ridderkerk
Inhoud:
Leendert Pauluszoon Spruit winkelier te IJsselmonde verkoopt voor 1400 gulden aan Jan van Vliet koopman te IJsselmonde: een huis en erf gelegen te IJsselmonde in de Dorpstraat, thans ingericht tot bedrijf. Van Vliet betaalt 400 gulden en de overige 1000 gulden wordt betaald door Jan Smit scheepsbouwmeester te Ridderkerk in zijn hoedanigheid van voogd over de minderjarige Geertje Smit en alzo ten behoeve van deze minderjarige. Tot waarborg van de terugbetaling bezwaart de koper met een hypotheek: het hiervoor aan hem getransporteerde huis en gevolgen. Louis August Dickhoff, zonder beroep te Ridderkerk, aanvaardt als gemachtigde van de schuldeiser de schuldbekentenis.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
118
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte1960 diverse akten 27-Jan-1872
Datering:
27-Jan-1872
Aktesoort:
diverse akten
Aktenummer:
1960
Bladzijden:
11 t/m 12
Notaris:
Jean Louis Raoul le Rutte
Akteplaats:
Ridderkerk
Standplaats:
Ridderkerk
Inhoud:
Adriaantje Aartsdochter de Jong zonder beroep te IJsselmonde als enige erfgename in de nalatenschap van haar broeder Krijn Aartszoon de Jong volgens zijn testament van 16 mei 1857 voor de te Ridderkerk geresideerd hebbende notaris Reinier Hendrik van der Waijfort verleden en 12 juni 1860 te IJsselmonde geregistreerd. Zij ontvangt van de heren Huig van der Waal dijkgraaf van de polders Oud en Nieuw Reijerwaard te Ridderkerk en Dirk Leendertszoon de Jong vlasboer te IJsselmonde in hun hoedanigheid van bewindvoerder in de nalatenschap van voornoemde Krijn, een bedrag van 6800 gulden.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
118
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte120 diverse akten 07-Mei-1856
Datering:
07-Mei-1856
Aktesoort:
diverse akten
Aktenummer:
120
Bladzijden:
95 t/m 98
Notaris:
Reinier Hendrik van der Waijfort
Standplaats:
Ridderkerk
Akteplaats:
Ridderkerk
Inhoud:
Aart Aartszoon Nugteren, vlasboer te Ridderkerk, en Aart Leendertszoon Nugteren, vlasboer te Ridderkerk, getrouwd met Maria Nugteren, aan de ene kant en Hendrik de Koning, bouwman te Ridderkerk aan de andere kant, ruilen met elkaar twee bunder 23 roeden 50 ellen weiland in de voormalige gemeente Rijsoord en Strevelshoek (en gelijknamige polder), nu gemeente Ridderkerk. Aart Aartszoon Nugteren en Maria Nugteren hebben de grond ieder voor een derde gedeelte in eigendom verkregen uit een legaat van Maria den Boer, eerst weduwe van Cornelis van Willigen en later van Jan van der Waal, in leven gewoond hebbend te Puttershoek. Aart Aartszoon Nugteren en Aart Leendertszoon Nugteren hebben het overige een derde deel gezamenlijk gekocht van Mattheus de Haan en zijn vrouw Regina Nugteren (akte van transport van 03-05-1843 te Ridderkerk). De comparanten ter andere zijde staan daartegenover af: een onverdeeld vierde gedeelte van een bunder 39 roeden 26 ellen weiland en water in dezelfde polder. Ze hebben dit land eerder gekocht van Niesje Streefkerk, weduwe van Leendert Groenenboom (akte van transport van 31-07-1834 te Ridderkerk). Daarboven betalen ze de comparanten ter ene zijde 2000 gulden.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
91
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte983 diverse akten 30-Dec-1915
Datering:
30-Dec-1915
Aktesoort:
diverse akten
Aktenummer:
983
Bladzijden:
5 t/m 7
Notaris:
J.W. de Wijn
Akteplaats:
Ridderkerk
Standplaats:
Ridderkerk
Inhoud:
verschenen:
1 Jan van der Starre, kantoorbediende, wonende te IJsselmonde, als gemachtigde van Izaak Huigszoon van der Waal, landbouwer, wonende te Ridderkerk, voorzitter van de Cooperatieve Boerenleenbank, gevestigd te Ridderkerk.
2 Hendrik Willem van der Vorm, tuinman wonende te Ridderkerk.
Welke comparanten verklaarden dat ten behoeve van de de 2e comparant een credit-rekening is geopend tot een bedrag van ten hoogste 3000 gulden.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
184
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS