content
Uw zoekacties: Notariële akten
xNotariële akten

Over de collectie
In de database zijn meer dan 170.000 uittreksels opgenomen van akten die door notarissen in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Vanaf de 16e eeuw zijn in de regio Rotterdam notarissen actief. Wilt u meer weten over de inhoud en de aanwezigheid van de notariële akten, raadpleeg dan de archiefwegwijzer van het Stadsarchief Rotterdam. Raadpleeg ook de verklarende woordenlijst van termen binnen notariële akten en de algemene zoekhulp van archieven.nl.

De volledige akten kunt u inzien op de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam. Dankzij de inzet van vrijwilligers zijn er regelmatig aanvullingen die worden toegevoegd aan de database.

Zoekhulp
Geef in de zoekbalk linksboven in het scherm de gewenste zoekterm(en) op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een naam en/of beroep. Standaard doorzoekt het systeem alle velden. U kunt ook kiezen tussen één van de andere zoekvelden die ter voorschijn komen zodra u met de cursor in het zoekveld gaat staan. Na een zoekopdracht is de optie om het aantal zoekresultaten te verkleinen door te filteren of meer zoektermen toe te voegen.

Filteren
In de rechterkolom onder ‘verfijnen op’ filtert u na een brede zoekopdracht het zoekresultaat door te kiezen van één van de termen die onder de filteropties te zien zijn. Achter de term ziet u hoeveel resultaten er per term gevonden zijn. Indien er een filter actief is ziet u deze term bovenin het scherm staan met een rood kruis ervoor. Klik op het rode kruis om de filter te verwijderen.

Aktesoort
U kunt in het zoekveld ‘aktesoort’ kiezen uit een lijst van aktesoorten. Meer informatie over wat de verschillende aktesoorten inhouden .

Synoniemenlijst
Bij het zoekveld ‘alle velden’ is het mogelijk om gebruik te maken van de synoniemenlijst. Deze lijst bestaat uit termen die synoniem van elkaar zijn en die op basis van deze relatie mede doorzocht worden op het moment dat deze functie actief is. Zoeken op ‘Jan’ levert in dat geval bijvoorbeeld ook resultaten op voor ‘Johannes, ‘Hans’, etc.

Om te zien of u gebruik maakt van de synoniemenlijst klikt u het icoontje rechts van het zoekveld ‘alle velden’ aan. Zie figuur 2. Indien er een rood kruisje bij staat maakt u er geen gebruik van, indien er een groen vinkje bij staat zoekt hij ook naar synoniemen. Na een zoekopdracht is het mogelijk om te zien welke synoniemen er doorzocht zijn door met de cursor over het synoniemen icoon te zweven. Het gebruik van een synoniemenlijst is niet mogelijk in combinatie met een "wildcard" (* of ?).

Notariële akten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

18.191 akten sorteren op:
weergave:
 
 
Uw zoekopdracht heeft meer dan 2500 pagina's met zoekresultaten opgeleverd.
Pas uw zoekargument(en) aan of gebruik een filter om het resultaat te verfijnen.
Pagina: 2501
 
 
thumbnail
Notariële akte2272 diverse akten 13-Nov-1920
Datering:
13-Nov-1920
Aktesoort:
diverse akten
Aktenummer:
2272
Bladzijden:
487 t/m 532
Notaris:
J.W. de Wijn
Akteplaats:
Ridderkerk
Standplaats:
Ridderkerk
Inhoud:
1. Bastiaan Bastiaanszoon Bakker; 2. Floris Bastiaanszoon Bakker; 3. Floris Bastiaan Bakker - allen industrieel en wonende te Ridderkerk.
4. Cornelis Willem van Cappellen industrieel wonende te Bolnes.
5. Frank Rijsdijk industrieel wonende te Hendrik Ido Ambacht.
6. Jacob Corneliszoon Groenenboom voor zich en als mondeling gevolmachtigde van Cornelis Jan Groenenboom landbouwer - beiden wonende te Ridderkerk. Bastiaan Vlasblom modelmaker wonende te Ridderkerk. Zij verklaren bij deze akte op te richten een naamloze vennootschap waarvan de naam het doel, het kapitaal, de duur en de verdere voorwaarden en de bepalingen worden vastgelegd. De N.V. draagt de naam van 'Modelmakerij en Timmerfabriek Ridderkerk' en is gevestigd te Ridderkerk.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
203
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte2262 verkoop 03-Nov-1920
Datering:
03-Nov-1920
Aktesoort:
verkoop
Aktenummer:
2262
Bladzijden:
403 t/m 410
Notaris:
J.W. de Wijn
Akteplaats:
Ridderkerk
Standplaats:
Ridderkerk
Inhoud:
1. Gerrit Huig de Zeeuw, junior landbouwer, te Rijsoord als speciaal gevolmachtigde van Pieternella Nugteren zonder beroep wonende aldaar, weduwe van Gerrit Huig de Zeeuw.
2. a. Grietje Leentvaar zonder beroep weduwe van Jan Willemszoon Klootwijk en b. Martinus Rijkaart van Cappellen, tuinder - beiden wonende te Rijsoord. Zij verklaren dat de lastgeefster van de eerste comparant heeft verkocht aan de sub 2 genoemde comparanten de navolgende onroerende goederen gelegen te Rijsoord aan de Pruimendijk en wel aan de onder a. vermelde comparant: een arbeiderswoning met erf voor 1500 gulden en aan de onder b. vermelde comparant: drie arbeiderswoningen met erven, met de helft in een daar tegenover gelegen uitpad en / water / naar de Waal, voor een bedrag van 1250 gulden.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
203
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte2263 schuldbekentenis 03-Nov-1920
Datering:
03-Nov-1920
Aktesoort:
schuldbekentenis
Aktenummer:
2263
Bladzijden:
411 t/m 418
Notaris:
J.W. de Wijn
Akteplaats:
Ridderkerk
Standplaats:
Ridderkerk
Inhoud:
Anganieta Bal particuliere te Ridderkerk geeft aan mejuffrouw Grietje Leentvaar zonder beroep te Rijsoord weduwe van Jan Janszoon Klootwijk een bedrag te leen van 500 gulden. Tot waarborg van de terugbetaling bezwaart zij met een hypotheek: een arbeiderswoning met erf gelegen te Rijsoord aan de Pruimendijk.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
203
 
 
 
 
 
thumbnail
Notariële akte2264 verkoop 03-Nov-1920
Datering:
03-Nov-1920
Aktesoort:
verkoop
Aktenummer:
2264
Bladzijden:
419 t/m 426
Notaris:
J.W. de Wijn
Akteplaats:
Ridderkerk
Standplaats:
Ridderkerk
Inhoud:
Dominee Hendrik Hubertus van Ameide predikant bij de Nederlands Hervormde Gemeente te Ridderkerk en de heren Hendrik Cornelis Kranendonk en Jan van 't Zelfde, beide vlasser, allen wonende te Ridderkerk in hun hoedanigheid van: de eerstgenoemde als voorzitter van de kerkenraad van voormelde gemeente; de tweede als ouderling en laatstgenoemde als administrerend diaken en gezamenlijk vertegenwoordigende de Diaconie Armen der Nederduits Hervormde Gemeente van Ridderkerk; zij verkopen voor 1250 gulden aan Marinus Christinus Corneliszoon Boele particulier te Ridderkerk: twee huizen met erven gelegen te Ridderkerk aan de Molendijk.
Toegangsnummer:
1277 Notarissen te Ridderkerk en Rijsoord
Inventarisnummer:
203
 
 
 
Pagina: 2501
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS